vlerick fietsen
   nieuwstraat 16    B 9840  de pinte Home   |  Sitemap   |  Aanbiedingen   |  Inlichtingen    
3D LASTECHNIEK
2D en 3D lastechniek.
   
Waterdichte Ortlieb tassen zijn niet genaaid of gelijmd, maar de onderdelen zijn industrieel hoogfrequent aan elkaar gelast.
Dit zorgt ervoor dat alle naden goed vastzitten en dat alles waterdicht blijft.

Het 2D lasproces wordt toegepast bij de zogenaamde platte produkten, zoals kaarten- en documentenmappen, bestaande uit 2 lagen die aan elkaar worden gelast langs de naden.

Het 3D lasproces wordt toegepast voor het produceren van 3 dimensionale produkten, zoals fietstassen en bagagezakken.
Ortlieb fietstassen bestaan uit 3 delen die aan elkaar worden gelast middels een overlap. De voorkant en de achterkant worden aan elkaar bevestigd/gelast door middel van een zoom van ongeveer 10 mm breed (bijvoorbeeld de Back Roller Classic).
Index pagina.
QUICK LOCK 2.1 BEVESTIGINGSSYSTEEM
Kenmerken van het Quick Lock 2.1 systeem.

Het nieuwe fietstas montagesysteem QL2.1 is gebaseerd op het QL2-systeem, maar verscheidene kenmerken zijn aanzienlijk verbeterd, In het bijzonder in vergelijking met andere systemen die momenteel op de markt zijn.
Dit geoptimaliseerde systeem heeft de volgende eigenschappen die het onderscheidt van andere:
 • Een QL-haak van 16 mm met inzetstukken met Anti-Scratch functie voor 8, 10 en 12mm. (12mm bijvoorbeeld nodig voor Racktime-pakdragers) In de QL2.1 haken worden de inzetstukken bevestigd aan de zijkanten van de ophanghaken en zijn beveiligd tegen verlies.
 • Er zijn ook QL-haken van 20 mm leverbaar voor pakdragers met grotere diameters. (17-20mm) zoals die vaak gebruikt worden op E-Bikes.
 • De bovenste montagerail bestaat uit één stuk, wat zorgt voor nog meer stabiliteit. Bij de modellen Office-Bag en Downtown kan deze worden versteld om aan de linker- of rechterkant van de bagagedrager te worden gemonteerd.
 • Het nieuwe montagesysteem maakt gebruik van extreem vlakke moeren aan de binnenkant die een vlakke ondergrond hebben, wat schade aan uw bagage voorkomt.
 • Onder houderhaak 360 graden draaibaar (in 24 stappen van 15 graden) voor een individuele aanpassing aan de meest uiteenlopende bagagedragers.
 • De rail van de onderhaak is gemaakt van een twee-componenten kunststof combingtatie met Anti-Scratch functie. Dit vermindert beschadiging aan de bagagedrager en aan het montagesysteem. De onderste haak is draaibaar in stappen van 15° en in hoogte verstelbaar.
 • Zoals in het eerdere QL2-systeem zijn alle haken op het systeem afgesteld en kunnen deze eenvoudig worden verwisseld zonder dat er gereedschap nodig is.
 • Optionele upgrade met diefstalbeveiliging in de bovenste rail is mogelijk.
Ortlieb QL2.1 ophangsysteem   Ortlieb QL2.1 bovenhaak en rail
Ortlieb QL2.1_onderrail
Index pagina.
QUICK LOCK 3 BEVESTIGINGSSYSTEEM
Kenmerken van het Quick Lock 3 systeem.

De nieuwe generatie ORTLIEB fietstashouders.
Aan de sinds vele jaren beproefde ORTLIEB fietstashoudersystemen Quick-Lock1 en Quick-Lock2 wordt vanaf 2011 een nieuwe, innovatieve variant toegevoegd, namelijk de Quick-Lock3.
De clou van dit speciaal voor kantoor- en stadstassen ontwikkelde systeem bestaat erin dat de essentiële houdercomponenten voor de tas zich aan de fietsbagagedrager bevinden. Daardoor blijft de achterzijde van de tas vrij van uitstekende haken en wordt het draagcomfort van de tas in ruime mate verbeterd.

De gebruikelijke voordelen van de ORTLIEB Quick-Lock systemen zijn uiteraard ook bij Quick-Lock3 terug te vinden:
 • Comfortabele bediening met één hand.
 • Automatische vergrendeling en ontgrendeling van de haken door de tas bij de handgreep op te tillen.
 • Houderrail links of rechts, evenals naar keuze aan horizontale of verticale steunstangen aan te brengen.
 • Verstelbaarheid van de hoogte en van de helling van de ophanging voor een betere pedaalvrijheid.
 • Onder houderhaak 360 graden draaibaar (in 24 stappen van 15 graden) voor een individuele aanpassing aan de meest uiteenlopende bagagedragers.
 • Het horizontale draagvlak van de bagagedrager blijft vrij voor manden, bagagedragerboxen enz...
 • Extra montageset beschikbaar voor gebruik van de tassen op nog andere fietsen.
 • Houderrails compatibel met Quick-Lock1 en Quick-Lock2 ophangsystemen van ORTLIEB.
Ortlieb QL3 onderhaak. Ortlieb QL3 bovenhaak

Ortlieb QL3_bovenrail Ortlieb QL3_ophangsysteem
Index pagina.
QUICK LOCK 2 BEVESTIGINGSSYSTEEM
Kenmerken van het Quick Lock 2 systeem.

Automatische vergrendeling en ontgrendeling van de haken door simpel het optillen van de tas aan het handvat.

Groot verstelbereik van de QL 2 haken op de rail.
Bovenste en onderste haken zijn zonder gereedschap instelbaar. De QL-haken kunnen aangepast worden aan de rail, dit is noodzakelijk, want iedere bagagedrager vereist een individuele hoekpositionering om een optimale bevestiging van de fietstas mogelijk te maken. De bevestigingscomponenten kunnen aangepast worden aan de pakdrager zonder gebruik van gereedschap.

Variabele aanpassing van de onderste haak.
De onderste haak, bevestigd op een ellipsvormige rail, kan variabel horizontaal en verticaal versteld worden en tevens met stappen van 45° worden gedraaid.

Bescherming tegen doorschuren
De onderste rail van de modellen Front-Roller Plus en Classic en Sport-Packer Plus en Classic fungeert tevens als bescherming tegen doorschuren rond de voorste snelspan-as.

Draaibare houderrails voor Office Bags
Alle fietstassen kunnen zowel aan de linker- als aan de rechterkant bevestigd worden. De Office-Bags zijn in de fabriek voor de linkerkant (rijrichting) van de bagagedrager ingesteld.
Dankzij de draaibare houderrails kan de Office Bag naar keuze links of rechts aan de bagagedrager bevestigd worden.

Variabele afstelling op buisdiameters van 8-16 mm
Dankzij verschillende grote inzethaken kan het nieuwe QL2-haaksysteem variabel worden afgesteld op bagagedragers met een buisdiameter van 8-16 mm.
Ortlieb QL2 onderhaak. Ortlieb QL2 bovenrail met input stukjes Ortlieb QL2 bevestiging bij Office-Bag.
Index pagina.
QUICK LOCK 1 BEVESTIGINGSSYSTEEM
Kenmerken van het Quick Lock 1 systeem.

Automatische vergrendeling en ontgrendeling
Door het optillen van de tas aan het handvat, worden de haken automatisch ontgrendeld. De tas kan dan aan de bagagedrager worden bevestigd.
Zodra het handvat wordt losgelaten, vergrendelen de haken zich ook weer automatisch.

Afstellen van alle bevestigingscomponenten
De bevestigingscomponenten kunnen eenvoudig worden afgesteld met inbussleutel nummer 3. De haken kunnen eenvoudig op de gewenste afstand worden gebracht en vastgeschroefd worden.

Variabele aanpassing van de onderste haak..
De onderste haak, bevestigd op een half-ellipsvormige rail, kan variabel horizontaal en verticaal versteld worden en tevens met stappen van 45° worden gedraaid.

Bescherming tegen doorschuren
De onderste rail van de modellen Front-Roller Plus en Classic en Sport-Packer Plus en Classic fungeert tevens als bescherming tegen doorschuren rond de voorste snelspan-as.

Variabele afstelling op buisdiameters van 8-16 mm
Dankzij verschillende grote inzethaken kan de QL1-haak variabel worden afgesteld op bagagedragers met een buisdiameter van 8-16 mm.

Optionele snelstraps voor QL1 systeem bij de Classic tassen van voor 2007.
In sommige situaties is het wellicht vereist om additionele snelstraps te gebruiken. Hiervoor heeft Ortlieb een flexible plastic strap dat aan de QL1 rail en de pakdrager is bevestigd.
Ortlieb QL1 half-elips onderhaak. Ortlieb QL1 bovenrail
Index pagina.
ROLSLUITING BIJ ORTLIEB BACK- EN FRONTROLLERS
Rolsluiting.

Rol-steeksluiting
Dankzij de rolsluiting kunnen Ortlieb tassen 100% waterdicht en stofdicht gesloten worden. Om de rolsluiting waterdicht en stofdicht te maken, dient de bovenkant van de tas minimaal drie keer opgerold te worden over de verharde lip aan één van de uiteinden en dan vastgemaakt met de twee buitenste buckels.
In de bovenste rand van de tas zitten dunne plastic verstevigers om de waterdichtheid en stabiliteit te waarborgen. Wanneer u uw Ortlieb tas gaat gebruiken in een situatie dat deze geheel onder water komt, zorg er dan voor dat de tas minimaal vier keer is opgerold.

Aanpassing van het volume
U kunt de hoogte en het volume van de fietstassen verminderen door de tas zo ver mogelijk naar beneden te rollen tijdens het sluiten.

Transporteren
De strap van de steeksluiting bij fietstassen kan ook gebruikt worden als handvat.
Index pagina.
ORTLIEB BEVESTIGINGS ADAPTERS
Stuurtashouder voor de Ultimate4 stuurtas
Afsluitbaar bevestigingsblok dat slechts met één kabel aan sturen met een diameter van 22-31,8 mm eenvoudig, snel een stevig bevestigd kan worden.
Het slot voorkomt dat de tas van het stuur gestolen van worden, reservesleutel wordt meegeleverd. Ook geschikt voor alle Ultimate2 en Ultimate3 modellen (Art.Nr. E 164).
Aan de voorkant is de stuurtashouder voorzien van een reflector met Ortlieb logo, voor het geval u in het donker of bij slecht weer zonder uw Ortlieb stuurtas onderweg bent.
Verlengingsadapter voor Ultimate4
De standaard bij de Ultimate4 stuurtassen geleverde houder is te kort als de montage moet geschieden aan sterk gebogen comfort sturen, zoals bv. de modellen Modolo, Yuma of Humpert-CONTEST.
Door montage van de afstandsblokken tussen de bevestiging en de stuurtas kunnen de Ultimate modellen ook veilig aan deze stuurtypes bevestigd worden.
Bevestigingssysteem voor de zadeltas Saddle-Bag
Het bevestigingsblok voor de zadeltas is met 3 schroeven in een hoek van 45º graden gesteld, zodat de tas van bovenaf gemonteerd kan worden.
De afstand van de tas tot aan het zadel kan aangepast worden via de montageplaat aan de bovenkant van de tas. De tas kan aangepast en extra vastgezet worden door een Velcro band.
Gewoon erop schuiven, klikken en aan de zadelpen met het klittenband bevestigen, als bescherming tegen trillingen.

Extra verkrijgbaar: riemset voor spiraalveerzadel, extra houder voor tweede fiets.
Ortlieb adapterplaat.
Adapter voor montage van de Shuttle-Bike en Office-Bag2 op de pakdrager.
Eén adapterplaat is steeds bij de Shuttle-Bike en Office-Bag2 geleverd.
Deze adapter maakt het samen gebruiken van eerder genoemde tassen met fietstassen met QL1 en QL2 systeem mogelijk.
Ortlieb Adapterplaat
Index pagina.
TIZIP SLUITING.
TIZIP - spatwaterdichte en stofdichte (rits)sluiting
De Ortlieb TIZIP sluiting is een sterke, plastic seal-sluiting van een uiterst hoog kwalitatief sterk materiaal. Seal-sluitingen zijn stroever te openen en te sluiten dan reguliere ritssluitingen en daarom dienen ze af en toe gesmeerd te worden.
Tassen met een TIZIP sluiting zijn geschikt voor situaties waarin aan de ene kant bescherming tegen stof en water en aan de andere kant een snelle en eenvoudige toegang vereist is.

Wanneer de TIZIP ritssluiting volledig is gesloten is de sluiting waterdicht, zelfs bij een stevige regenbui. De sluiting dient wel altijd schoon gemaakt te worden met water en zeep. Vuil en stofdeeltjes kunnen invloed hebben op de seal-functie als ze tussen de rits terecht komen. Het prestatievermogen wat betreft kracht en duurzaamheid is uitstekend onder extreme omstandigheden. Het is sterk, slijtvast en is flexibel bij buigen en scherpe vouwen. Wanneer de ritssluiting gesloten is, heeft de sluiting een kracht van minimaal 3000N/cm. Voor het openen en sluiten dient men krachtig aan de TIZIP sluiting te trekken in tegenstelling tot reguliere ritssluitingen. Wanneer men de seal-strip sluiting vochtig maakt of insmeert op de seal-strip vergroot men de trekkracht van de rits. De TIZIP sluiting kan bij extreme omstandigheden 'overspannen' raken tijdens het sluiten, waardoor er een opening blijft achter de rits.
Trek in dit geval de rits naar achteren, waardoor de spanning wordt verminderd en sluit daarna opnieuw de rits. De TIZIP raakt hierbij niet beschadigd. Als de rits bij het openen te ver is doorgetrokken en in de stop terecht is gekomen, dient u de eerste 2 cm met de hand te sluiten, voordat de rits wordt teruggetrokken.
Ortlieb TIZIP
Index pagina.
MATERIAAL INFO.
Waterdicht tot een waterkolom van 100.000mm.
De waterdichte laag bevindt zich aan de binnenkant van de tassen en is daardoor beschermd tegen invloeden van buitenaf.
Deze lagen zijn thermoplastische lagen van kunstsof, die een zeer grote waterdichtheid garanderen en niet te vergelijken zijn met de bekende celstof- of rugzakbekledingslagen.

Optimale hechting van de deklaag.
Slechts het bijzonder goed hechten van de deklaag garandeert duurzaamheid van de laag aan de binnenzijde van het betreffende weefsel.

Knikvast tot 100.000 keer knikken.
Omdat veel van de producten met de "rolsluiting" zijn uitgerust, worden zeer hoge eisen aan de knikvastheid van het weefsel gesteld.

Gesproduceerd volgens aanwijzingen van Ortlieb.
De weefsels die van een laag zijn voorizen, zijn geen standaardmaterialen, maar worden speciaal voor het betreffende toepassingsgebied ontwikkeld en volgens eigen kwaliteitseisen samengesteld.

Bewaking van de kwaliteit.
Alle belangrijke materiaaleigenschappen worden regelmatig aan een warentest voor nieuwe producten onderworpen. Bevestigingsdelen van de fietstassen worden aan een zeer zware fietssimulatietest onderworden.

Verfstoffen zonder AZO
Hoewel Ortlieb-produkten niet onder de AZO-verordening vallen, worden uitsluitend verfstoffen zonder AZO gebruikt.

Gebruikte stoffen voor de fietstassen Ortlieb.
PS 36C:  Cordura, met eenzijdige PU-Coating. (Plus-uitvoering)
PS 490:  Polyesterweefsel met eenzijdige coating. (Classic-uitvoering)
PD 620:  Polyesterweefsel met tweezijdige coating. (Classic-uitvoering)
Gewicht gram/m2
Gewicht gram/m2
Wrijvingsweerstand volgens DIN norm 53863
Wrijvingsweerstand volgens DIN norm 53863
Trekweerstand volgens DIN norm 53356-A
Trekweerstand volgens DIN norm 53356-A
Scheurweerstand volgens DIN norm 53354
Scheurweerstand volgens DIN norm 53354
Index pagina.
Top pagina | Home