vlerick fietsen
   nieuwstraat 16    B 9840  de pinte Home   |  Sitemap   |  Aanbiedingen   |  Inlichtingen    

Levenslang comfort.

In de voorbije jaren hebben technici, verbonden aan het tour circuit, Brooks zadels gekocht, gedemonteerd en het leder gemasseerd met hun olie, was en andere zorgvuldig gekozen middelen waardoor het zadel als het ware al vooraf ingereden was.
Brooks heeft deze techniek herontdekt en toegepast op de "Aged" serie om u een zadel aan te bieden dat zich in een relatief zeer korte tijd vormt naar uw specifieke anatomie.

Verkleuring.

Het "Aged" leder ondergaat een plantaardige bewerking waarbij het leder zacht gemaakt wordt door een combinatie van olie en speciale was.
Om het hoogst mogelijke originele kleur te behouden van een "Aged" zadel worden er geen chemische toevoegingen op het leder toegepast. Hierdoor kan het voorkomen dat het zadel zal afgeven. Daarom raadt Brooks u aan geen lichte kleding op het zadel te gebruiken. Ook dienen alle lederen zadels bij regen en vocht afgeschermd te zijn met een waterdicht zadelovertrek. Brooks levert hiervoor in twee maten dit waterdicht zadeldek. Zie: Zadeldek Brooks.

Voor wie zijn deze zadels geschikt ?

De "Aged" zadels zijn geschikt voor de recreatieve- en stadsfietser welke maar sporadisch en voor korte afstanden zijn fiets gebruikt. Door dit beperkt gebruik heeft de fietser een zadel nodig welke een kortere inrijperiode heeft en soepeler leder.
Voor zwaardere personen is dit zadel af te raden. De "Aged" zadels zijn gebouwd op dezelfde onderstellen als de classieke Brooks zadels, dit betekent dat u het zadel kan opspannen in lengte.
Om te voorkomen dat het zadel zich in de breedte teveel uitzet, door het soepeler bewerkte leder, zijn deze zadels voorzien van een rijgkoord. Zoals op de foto van de onderkant van een Aged zadel te zien is.

brooks rijgkoord bij aged zadels


Gamma Brooks Aged zadels

Brooks heeft volgende zadels in Aged uitvoering: Voor de specificaties en prijzen click op de foto van het betreffende zadel.

Brooks B17 AGED   Brooks B17 Small AGED   Brooks Flyer AGED

Brooks FlyerS AGED   Brooks B67 AGED   Brooks B67S AGED

Brooks B68 AGED   Brooks B68S AGED


Diverse Aged Brooks artikelen.

Om uw fiets te vervolledigen heeft Brooks, buiten de collectie "Aged" zadels, de zadeltasjes, stuurlint en lederen handvatten in de "Aged" uitvoering.
Top pagina | Home