vlerick fietsen
   nieuwstraat 16    B 9840  de pinte Home   |  Sitemap   |  Aanbiedingen   |  Inlichtingen    
  


Vlerick Fietsen probeert het ganse gamma van lederen Brooks zadels steeds op voorraad te hebben.

WELK ZADEL PAST OP UW FIETS ?
De lederen Brooks zadels zijn onderverdeeld in vier groepen. De keuze van het zadel hangt af van het type fiets en van de houding van de fietser.
Hoe rechter u op een fiets zit, hoe breder de achterkant van het zadel moet zijn.

BROOKS RACE ZADELS

Wanneer de stuurhoogte lager is dan de zadelhoogte en u een sportieve houding op uw fiets hebt zoals bij racefietsen en mountainbikes.
Deze zadels zijn smal achteraan.
De zadels voor vrouwen zijn korter dan de herenzadels en worden aangeduid door Small.
Brooks Swift
Het volledig gamma Brooks Racezadels, inclusief de prijzen vindt u onder:

Brooks Race zadels.
BROOKS TREKKING ZADELS

Wanneer de stuurhoogte (handvatten) nagenoeg gelijk is aan de hoogte (bovenkant) van het zadel. De meer comfortabele randonneurhouding.
De zadels voor vrouwen zijn korter dan de herenzadels en worden aangeduid door Small.
Er is een keuze tussen geveerde en niet-geveerde zadels.
Brooks B17 standaard honey
Het volledig gamma Brooks Trekkingzadels, inclusief de prijzen vindt u onder:

Brooks Trekking zadels.
BROOKS STADSZADELS.

Bij stadsfietsen staat het stuur veel hoger dan het zadel. Hierdoor wordt meer druk op de achterzijde van het zadel gezet, vandaar de bredere stadszadels.
De zadels voor vrouwen zijn korter dan de herenzadels en worden aangeduid door Small.
Alle stadszadels zijn voorzien van veren, met uitzondering van de B68 zadels. Het Brooks B68 zadel is voor montage op een "verende" zadelpen.
Brooks B66 bruin
Het volledig gamma Brooks stadszadels, inclusief de prijzen vindt u onder:

Brooks Stads zadels.
BROOKS HEAVY DUTY ZADELS.

De "Heavy Duty" Brooks zadels zijn voorzien van de nodige bijkomende veren waardoor ze uitstekend voldoen voor "gewichtige" fietsers.
Zij geven het maximaal comfort welke een zadel kan bieden.
Brooks B33 zadel
Het volledig gamma Brooks Heavy-Duty zadels, inclusief de prijzen vindt u onder:

Brooks Heavy-Duty zadels.
SOORT ZADELPEN.
Bij de keuze van het Brooks zadel dient u rekening te houden met de soort zadelpen welke op uw fiets is gemonteerd.
Hieronder vindt u de verschillende soorten zadelpennen.

Kaars zadelpen Patent zadelpen Kaars verende zadelpen Patent verende zadelpen

Kaars zadelpen | Patent zadelpen | Kaars verende zadelpen | Patent verende zadelpen


GAMMA BROOKS ZADELS VOLGENS KWALITEIT EN SOORT.
Brooks Select


Brooks zadels uit geselecteerd, extra sterk organisch leder. Deze zadels zijn geschikt voor de kilometervreters, met name de Randonneurs.
Veel soorten van leer zijn volstrekt ongeschikt voor het maken van een fietszadel. Er wordt zeer zorgvuldig een selectie gemaakt tussen de verschillende leersoorten voor de lederen Brooks zadeldekken.
Dat werd in 1925 door Brooks geschreven en deze doelstelling wordt vandaag nog steeds precies gevolgd.
Voor de fietsers welke veel kilometers rijden en veel eisen stellen aan hun zadel werden zwaardere huiden geselecteerd afkomstig van vee uit gecertificeerde biologische bedrijven.
Zo is de SELECT- serie ontstaan. Alle Select zadels hebben met de hand, door deskundige vakmensen, gehamerde koperen klinknagels.
Brooks Special


In het verleden werden Brooks zadels gemaakt met normale stalen klinknagels.
Wielrenners lieten in de grote wielerronden hun Brooks zadels bewerken en voorzien van grotere nagels zodat ze langer meegingen. Koperen klinknagels zijn zelfs beter voor het leren zadeldek. Dus enkele decennia geleden werd dit een gangbare procedure bij de productie van de Brooks zadels.
Zo is de SPECIAL- serie ontstaan. Elk van de negen koperen klinknagels op deze Special zadels wordt voorzichtig met de hand ingeklopt door deskundige vakmensen.
Brooks Unique


Gedurende meer dan een eeuw heeft Brooks enkele modellen in stand gehouden die uniek zijn als het gaat om hun constructie.
Elk zadel in de UNIQUE - serie vereist een ander soort vakmanschap en frameconstructie die specifiek is voor dat model, waardoor het een uniek Brooks zadel wordt.
De Brooks B66 is een van de populairste modellen uit de Brooks Unique-serie en bestaat al sinds 1927.
Brooks Classic


De CLASSIC - serie omvat enkele van de bestverkopende modellen voor de moderne fietsen, want alle zadels hebben enkelvoudige rails en passen dus op de patent-zadelpennen.
De Brooks B17 is het populairste zadel in de Classic-serie. Het is zonder twijfel het oudste Brooks-model en het zadel dat al het langst meegaat in de fietshistorie. Dit icoon wordt al sinds 1896 verkocht en is al meer dan een eeuw in productie.
Brooks Aged


"Comfort vanaf dag 1" en "onmiddellijk ingereden", zijn kreten die kenmerkend zijn voor deze Brooks zadels. Deze AGED - serie is kortgeleden toegevoegd aan de Brooks collectie om te voldoen aan de wensen van fietsers die erg graag op een Brooks willen rijden, maar niet eerst de tijd willen nemen voor het inrijden, hetgeen nodig is voor het levenslange comfort dat de traditionele Brooks zadels bieden.
Brooks Imperial


In de oudste catalogus in het Brooks archief, die uit 1890, worden bijna alle zadels aangeprezen met de slogan "Gepatenteerde vorm, een zekere garantie tegen zadelpijn".
Meer dan 100 jaar geleden was John Boultbee Brooks zijn tijd ver vooruit met de oplossing van een probleem dat nog steeds actueel is. Uiteindelijk werd deze serie zadels uit de productie genomen. Brooks herintroduceert deze IMPERIAL - serie op hun meest succesvolle modellen, met een verbeterde en specifieke oplossing voor mannen en vrouwen.
Top pagina | Home